Зеленський про підрив Каховської ГЕС: На деяких рівнях у світі є ганебна байдужість

Війна, Новини, Політика

Президент Володимир Зеленський заявив про ганебну байдужість міжнародних організацій до екоциду й людської трагедії, спричиненої підривом росіянами Каховської ГЕС.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на вечірнє звернення президента.

“Зараз, на жаль, бачимо, що на деяких рівнях у світі є просто ганебна байдужість до екоциду й людської трагедії, спричиненої російським терактом на Каховській ГЕС.

Коли міжнародні організації, що повинні захищати життя в глобальному масштабі, навіть за тиждень не встигають сформувати й відправити рятувальну місію на окуповану територію, коли деякі світові суб’єкти не наважуються вийти навіть із чіткими та сильними заявами, які б засуджували цей черговий російський злочин війни, терористи просто підживлюються цією слабкістю світу, цією байдужістю – вона їх заохочує. І це ми маємо подолати. І подолаємо”.

Зеленський наголосив, що Україна тисне й спонукає, щоб міжнародні організації, міжнародна підтримка була на окупованій частині Херсонщини.

Він зазначив, що з підконтрольної Україні території Херсонської та Миколаївської областей евакуйовано вже понад 3 тисячі людей. А на окупованій території “лише на деяких ділянках вдається допомогти людям – російські терористи роблять усе, щоб жертв катастрофи було якнайбільше”.

Президент підкреслив, що жодної реальної допомоги людям у затоплених районах – не заради пропаганди, а заради людей – Росія не надає.

За все це повинна бути окрема справедлива й жорстка відповідальність російської держави та російського керівництва, сказав він.

“І міжнародні організації повинні працювати там, де ми ще не деокупували наші території. Кожне життя важливе – уся Херсонщина, увесь південь. Кожне місто й село. Ми будемо робити все можливе й неможливе, щоб допомога прийшла всім нашим людям”, – наголосив Зеленський.

Раніше Зеленський заявляв, що шокований реакцією ООН і Червоного Хреста на підрив російськими окупантами Каховської ГЕС.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.