Українські параатлети вибороли шість медалей в останній змагальний день Virtus Global Games 2023

Новини, Суспільство

Останні медалі команді принесли легкоатлети, які вибороли чотири “золота” та два “срібла”. Усі – в бігових дисциплінах.

Як виступили українці

Уперше на цих Глобальних іграх на першу сходинку п’єдесталу піднявся Павло Волуйкевич. Українець переміг у бігові на 5000 метрів, залишивши позаду трьох японців. Він єдиний вибіг із 15 хвилин, подолавши дистанцію за 14:54.76 хв.

Водночас уже третій титул у Віші записала на свій рахунок віцечемпіонка Паралімпійських ігор Юлія Шуляр. Легкоатлетка посіла перше місце в бігу на 200 метрів із часом 25.17 с, на 0.1 секунди випередивши індійку Діпті Дживанджі.

Ще одне “золото” виборов і Василь Біленко: цього разу – в бігові на 110 метрів із бар’єрами. Спортсмен став найкращим із результатом 15.53 секунди, суттєво відірвавшись від решти суперників. Українець переміг із гандикапом у понад три секунди від срібного призера, іспанця Франциско Переса Каррери.

Золоту нагороду також вирвала дворазова призерка Паралімпійських ігор Людмила Даниліна. Досвідчена бігунка стала першою на дистанції 3000 метрів із часом 10:32.52 хвилини. Людмила на трохи менше 11 секунд випередила іншу українку – Ірину Кандибу, яка фінішувала другою.

Удруге за турнір “срібло” Україні принесла жіноча естафетна четвірка Руслани Муравської, Ольги Зазуляк, Людмили Даниліної та Юлії Шуляр. Тепер атлетки стали другими в дисципліні 4х400 м із часом 04:12.77 хвилини, поступившись лише Польщі.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.