Чому затоплює Угринів та мікрорайон Пасічна в Фвано-Франківську? Розслідування активіста (відео+документи)

Відео-новини, Новини, Суспільство

У мальовничому приміському селі Угринів роками існує проблема з підтопленнями, від яких страждають не лишень місцеві мешканці алей й франківчани.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Чому виникають підтоплення кореспонденти Голос ІФ розбиралися разом із місцевим активістом Романом Хавлюком.

За словами Романа, який свою розповідь супроводжує різними документами, які підтверджують, що в селі Угринів по вул. Дорошенка  8, 10, 12 встановлені самочинні перешкоди (мостові переходи до будинків). Так, невідомі особи збудували залізо-бетонні споруди через потічок шириною 3.50 м. при проектних 5.50 м. За словами активіста ці самочинно збудовані перешкоди при паводках стають причиною підтоплення будинків не лишень в с. Угринів але й у м. Івано-Франківську в мікрорайоні «Пасічна» біля Тролейбусного депо.

Подробиці у сюжеті від Голос ІФ:

Звісно, що перекриття потічка в с. Угринів бетонними спорудами це лишень верхівка айсберга. Проблеми із підтоплення сіл та міста Івано-Франківська,  набагато глибші і ховаються у комунальній сфері, якою системо ніхто не займається, це берегоукріплення, система каналізації, дренажні станції, робота зацікавлених служб тощо. Якщо у двох словах то це бездіяльність та корупція.

 

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.