Треба, щоб Червоний Хрест рятував людей на затоплених окупованих територіях − Зеленський

Новини, Політика

Президент Володимир Зеленський заявив, що міжнародні організації, такі як Червоний Хрест, мають негайно долучитися до порятунку людей з затоплених міст і сіл, зокрема на тимчасово окупованій території, куди українські військові і рятувальники наразі не можуть дістатися.  

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на президента під час вечірнього відеозвернення 7 червня.

“Наші військові та спецслужби настільки, наскільки це можливо, попри обстріли, рятують людей. Але потрібні масштабні зусилля.

Потрібно, щоб міжнародні організації – такі, як Міжнародний Червоний Хрест, – негайно долучилися до рятувальної операції та допомогли людям саме на окупованій частині Херсонщини. Кожна загибла людини там – це вирок наявній міжнародній архітектурі, міжнародним організаціям, які розучилися рятувати життя”.

Президент підкреслив: якщо зараз міжнародної організації немає в зоні цієї катастрофи – значить, її “взагалі немає, значить, вона недієздатна”.

Він додав, що усі відповідні звернення України, зокрема, від уряду були надіслані.

За словами Зеленського, станом на вечір 7 червня на території Херсонської та Миколаївської областей врятовано понад 2 тисячі людей.

Але ситуація на окупованих територіях − катастрофічна, бо “окупанти просто кинули людей у цих страшних умовах − без порятунку, без води, просто на дахах будинків у затоплених громадах”.

Президент підкреслив, що це ще один свідомий злочин Росії − після того, як держава-терорист спричинила катастрофу, вона ще й максимізує шкоду від неї.

“Зараз потрібна чітка і швидка реакція світу на те, що відбувається. Навіть неможливо встановити достеменно – скільки людей на тимчасово окупованій території Херсонщини можуть загинути без порятунку, без питної води, без їжі, без медичної допомоги”, − наголосив президент.

Водночас Зеленський подякував “за принциповість” тим світовим лідерам, які висловили свою “підтримку Україні та чітке засудження російського злочину екоциду”.

Президент Володимир Зеленський заявив, що шокований реакцією ООН і Червоного Хреста на підрив російськими окупантами Каховської ГЕС.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.