В Івано-Франківську оголосили збір для допомоги жителям Херсонщини

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську оголосили збір для допомоги жителям Херсонщини.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Facebook-сторінку  міського голови Руслана Марцінківа.

“Потрібна питна вода, пледи та речі першої потреби. Приносьте їх у “Спілку волонтерів Прикарпаття” — вул. Грушевського, 21 (вхід посередині)”, — йдеться у дописі.

Збір триває до 8 червня 16:00. Деталі за номером телефону: +38 096 871 53 64.

6 червня міський голова заявив, що Івано-Франківськ готовий приймати людей, яких евакуйовують внаслідок затоплення через підрив Каховської гідроелектростанції. Координаційний центр працюватиме цілодобово. До нього можна зателефонувати: +38 099 146 54 27, +38 098 206 55 07.

Що відомо про підрив Каховської ГЕС росіянами

6 червня о 02:50 російські війська здійснили внутрішній підрив конструкцій Каховської ГЕС. Машинна зала станції повністю зруйнована, вона не підлягає відновленню. Майже 80 населеним пунктам, зокрема й Херсону, загрожує підтоплення.

Станом на ранок 7 червня інтенсивність підтоплення населених пунктів правобережної Херсонщини внаслідок підриву Каховської ГЕС зменшилася. Втім у наступні 20 годин очікують підняття рівня води ще до метра. Зі слів керівника Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна, затоплені 1 852 будинки на правобережній Херсонщині.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.