“Він вирішив, що повинен піти за Україну”. На Франківщині попрощалися з бійцем “десятки” Ігорем Дячуком (відео+фото)

Відео-новини, Новини, Політика

У селі Чорний Потік Делятинської громади 6 червня попрощалися з полеглим військовослужбовцем 10 окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс” Ігорем Дячуком.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

Він загинув 1 червня 2023 року неподалік селища Спірне Бахмутського району. 

“Це було раптово, несподівано. Він був на зв’язку до останнього. Нам сказали наступного дня, що Ігор загинув. Бувало, що він пропадав на дев’ять діб. Переживали, але він виходив на зв’язок. У нього не було дружини та сім’ї. Він до наших дітей ставився так щиро, як до своїх. Племінники дуже його люблять”, — говорить Ганна Дячук.

"Він вирішив, що повинен піти за Україну". На Франківщині попрощалися з бійцем "десятки" Ігорем Дячуком
З Ігорем Дячуком прийшли попрощатися десятки односельців. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Ігоря Дячука виховувала бабуся, адже його мати часто була за кордоном, а батько помер, коли він був дитиною.

“Полеглий проживав із бабусею та братом. Його бабуся потерпала — її вивезли на Сибір. Так вона страждала за Україну, і так Ігор вирішив, що повинен піти за Україну, щоб відстояти нашу свободу, і щоб не було такого, як на Сході”, — розповідає троюрідна сестра загиблого бійця Марія.

"Він вирішив, що повинен піти за Україну". На Франківщині попрощалися з бійцем "десятки" Ігорем Дячуком
Троюрідна сестра Ігоря Дячука Марія. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Ігор Дячук воював у зоні АТО/ООС у 2014 році. Його двоюрідний брат Іван Дячук каже: це було зважене рішення.

“Коли почалася повномасштабна війна, він відразу з перших днів пішов на фронт. Місяць тому ми зідзвонювалися. Я його питав: “Коли приїдеш? Може, відпустять трохи додому?” Він не хотів додому: “Я буду тут, я вже звик. Зараз приїду на тиждень, а потім знову звикати”. Не хотілося йому додому”, — говорить Іван Дячук.

"Він вирішив, що повинен піти за Україну". На Франківщині попрощалися з бійцем "десятки" Ігорем Дячуком
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

За словами голови Делятинської громади Богдана Клим’юка, Ігор Дячук  двадцятий воїн громади, який загинув від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

“Особисто його не знав. Ведемо статистику, скільки з громади служить, хто з якого населеного пункту. Ігор Дячук у списках був, його знали. Постійно старостам давали доручення. Старалися допомогти й задовольнити потребу кожного воїна”, — каже Богдан Клим’юк.

"Він вирішив, що повинен піти за Україну". На Франківщині попрощалися з бійцем "десятки" Ігорем Дячуком
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Рідний брат полеглого бійця Роман зараз захищає Україну від російських військових, розповіла його дружина Ганна Дячук. Жінка каже: як тільки її чоловік отримав звістку про загибель Ігоря, приїхав попрощатися. На початку повномасштабного вторгнення вони разом пішли на фронт, а сьогодні Роману вручили прапор, як символ свободи, за яку його брат віддав своє життя.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.