У ЗМІ повідомили про візит “кадировців” до Грузії

Новини, Політика

Грузинські ЗМІ і соцмережі пишуть про візит “кадировців” до Грузії.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Європейську правду”, “Эхо Кавказа”.

Грузинський опозиційний телеканал “Мтаварі” опублікував відеокадри кортежу машин із російськими номерами, який помітили на автомагістралі поблизу села Натахтарі. Пізніше в соцмережах опублікували фотографію тих самих машин, зняту в Батумі.

Користувачі соцмереж пишуть про візит до Грузії “кадировців”. Повідомляють, що автомобіль із такими самими номерами можна помітити в старому інстаграм-пості бізнесмена Асламбека Ахметханова.

“Кавказский узел” писав, що Ахметханов – власник компанії “Юг-нефть”. У 2020 році його засудили до року умовно за незаконну банківську діяльність. Джерела видання підтвердили зв’язок Ахметханова зі злочинним світом. Повідомляли, що він – чеченський авторитет на прізвисько “Чорт”.

У квітні 2020 року глава Чечні Рамзан Кадиров, муфтій і високопосадовці республіки приїхали до Асламбека Ахметханова і відчитали його за розпивання спиртного в компанії жінок. Ахметханов вибачився в ефірі державної телекомпанії.

Говорячи з Ахметхановим, Кадиров зажадав від бізнесмена розповісти про купівлю якоїсь зброї. Також Кадиров нагадав, як син Ахметханова влаштував бійку під час першості Росії з вільної боротьби.

Наразі невідомо, чи відвідав Грузію сам Ахметханов. Грузинська влада інформацію, обговорювану в соцмережах і ЗМІ, поки що не коментувала.

За інформацією “Мтаварі”, “кадировці” перебували в Грузії протягом кількох днів, уже залишили країну через грузино-турецький кордон.

Як пише сайт Кавказ.Реалії, про ймовірну поїздку оточення Рамзана Кадирова до Туреччини також 31 травня заявили в чеченських опозиційних телеграм-каналах. Через день командир полку поліції імені Ахмата Кадирова Замід Чалаєв опублікував скріншот позначеного на карті готелю Concorde De Luxe Resort у турецькій Антальї, імовірно натякаючи на свою присутність там.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.