Сімнадцять жертв води, серед яких — дитина: на Івано-Франківщині продовжують фіксувати летальні випадки на водоймах

Новини, Суспільство

З початку року жертвами води на Івано-Франківщині стали сімнадцять людей, серед них — дитина.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на речницю Державної служби з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області Христину Перцович.

Крайній випадок зафіксували 4 червня о 00:15 годині. Тоді до рятувальників надійшло повідомлення від чергового Тлумацького відділу поліції про те, що під час відпочинку на березі Дністра в Кутищі Тлумацької громади чоловік 1989 року народження впав у річку та зник.

“На відстані приблизно 100 метрів від місця події водолази знайшли тіло. За допомогою човна загиблого підняли на берег та передали працівникам поліції”, — йшлось у повідомленні.

Зазначимо, нещасний випадок загибелі дитини на водоймі трапився у Коломиї 31 травня. Тоді водна стихія забрала життя 16-річного підлітка.

Разом з тим, на водних об’єктах області з початку поточного року врятували двох дітей.

“Першопричиною виникнення випадків загибелі на воді є відсутність культури безпеки у населення і незнання та недотримання простих правил поведінки на річках чи на озерах.

Так, чимало трагедій трапляється через те, що люди входять у воду в стані алкогольного сп’яніння чи лізуть у воду в незнайомому місці зі швидкою течією.

Потонути можна, як в гірській річці, так і у потічку”, — пояснюють рятувальники.

Так, правила поведінки на воді прості — не вживати алкоголь, завжди перевіряти дно перед тим, як зайти у воду, не купатися у спеку, бо через перепад температури можуть виникнути судоми.

Як наголосили рятувальники, основними умовами безпеки на воді є купання у спеціально обладнаних місцях, дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах та постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих.

Зазначимо, попри те, що в Івано-Франківську немає офіційно визначених пляжів, безпечними для купання наразі є міське озеро, річки Бистриця Надвірнянська та Бистриця Солотвинська. Втім, ці місця — стихійні місця масового відпочинку людей. Тому за безпеку під час купання відповідають самі відпочивальники.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.