У Росії в день народження Навального людей затримували за плакати про кенгуру і кульки (відео)

Відео-новини, Новини, Політика

У різних містах Росії в неділю відбулися нечисельні акції на підтримку ув’язненого опозиціонера Олексія Навального, якому цього дня виповнилося 47 років, затримано понад 100 осіб.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Нову газету. Європа“, ОВД-Інфо.

За даними ОВД-Инфо, по всій Росії на акціях на підтримку Навального затримано понад 100 осіб, 55 із них – у Москві.

За інформацією правозахисників, протестувальників затримували за синьо-жовті кульки, кофту з написом ШІЗО, листівки зі “зверненням до диванів”, а також плакат “Свободу і кенгуру, Путін – павук”.

Поліцейські проводили облави на Тагансько-Червонопреснянській лінії метро в Москві, вилучали паспорти і телефони, а також не пускали адвокатів у відділення. Серед затриманих виявилося п’ятеро неповнолітніх і двоє журналістів.

Один із перших затриманих у Москві – людина з плакатом “Свободу і кенгуру, Путін – павук”, що стояла на Красній площі. Нещодавно Навальний розповідав, що співробітники колонії не дозволили йому завести в камері кенгуру. Івана Путятіна доставили у відділення поліції “Китай-город”, на нього склали протокол про порушення правил проведення пікету.

За даними телеграм-каналу “Осторожно, Москва”, в автозак повели чоловіка, який розкидав листівки на Пушкінській площі. Затримали також чоловіка, який вийшов до московського театру мюзиклу з плакатом “Свободу Навальному”.

До 17:10 на Пушкінській площі в Москві затримали вже близько 20 осіб, підрахували “Осторожно медиа”. Серед них позаштатна журналістка RusNews Юлія Петрова, яка знімала репортаж, а також фігурант “Московської справи” Сергій Суровцев. Він стояв у куртці з написом “ШІЗО”.

Крім того, затримання відбувалися на Луб’янці, Красній площі, Манежній площі, Нікольській вулиці.

У Петербурзі біля Гостиного двору затримали п’ятьох осіб, пише SOTA. Серед них жінка з неповнолітньою дочкою. Як повідомляє Rusnews, біля двору затримали двох людей, які гуляли з синіми і жовтими повітряними кульками. Разом із ними затримали ще одного петербуржця.

На Палацовій площі затримано щонайменше двох людей, передає “Бумага” і “Север.Реалии”. На Марсовому полі затримали пікетувальника Олексія Кучеренка, пише ОВД-Инфо. Його везуть у відділ поліції. Також затримано кореспондента “Фонтанки”, повідомляє Avtozak LIVE. Після перевірки його відпустили.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.