Шольц: Гарантії безпеки для України мають відрізнятися від членства в НАТО

Війна, Новини, Політика

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у четвер заявив, що будь-які майбутні гарантії безпеки для України, які надасть Захід, повинні відрізнятися від статусу європейських членів Північноатлантичного Альянсу.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Reuters.

“Враховуючи поточну ситуацію, про набуття членства (України в НАТО – ред.) не йдеться… Ми всі повинні зосередитися на тому, як ми, як громадяни, можемо підтримати Україну”, – сказав Шольц.

Відповідаючи на питання про можливі гарантії безпеки для України, Шольц додав:

“Вони повинні бути розроблені таким чином, щоб забезпечити Україні необхідну безпеку від загрози нападу, щоб вони одночасно стабілізували Україну… і, звичайно, це завжди є частиною гарантії безпеки, що її сприймають серйозно”.

Президент Франції Емманюель Макрон, спілкуючись із журналістами, підтримав “сильніші, конкретні, дуже чіткі гарантії безпеки” для України, додавши, що проведе переговори з цього питання з Шольцем у Потсдамі 7 червня.

“Ми повинні дати Україні довгострокову перспективу. Вкрай важливо, щоб саміт у Вільнюсі дав ці негайні гарантії”, – цитує Макрона Reuters.

На саміті в Молдові президент України Володимир Зеленський назвав гарантії безпеки для України та сусідніх країн “дуже важливими”. Він не лише посилався на напад РФ на Україну, але й попередив про “можливі напади на інші частини Європи”.

Зазначимо, що раніше в четвер канцлер Німеччини пообіцяв Україні гарантії безпеки по завершенні війни.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.