Бойова сарана України атакувала Росію: роспропаганда вигадала нову історію (фото)

Війна, Новини, Політика

Російська пропаганда розповіла росіянам, що українські бійці вирощували сарану із США в ангарі, звідки комахи пішки виходили та атакували посіви Луганської області та Росії.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на РИА Новости.

Російська пропаганда показала жінку у військовій формі, яка нібито знайшла у санітарній станції “лист” 2019 року. В ньому українську бригаду просять “забезпечити супровід товару з Вашингтонського дослідницького університету в Міссурі на територію Луганського облрибкомбінату”.

 

Далі жінка розповідає, що вона “подивилася в інтернеті” і виявила, що лабораторія цього університету займалася виведенням бойових комах і ставила експерименти над саранею в “саперній справі”.

 

Жінка запевняє, що на Луганщині є ідеальні умови для “легкого та швидкого” розведення сарани. Далі російська пропаганда показує, як вона прогулюється ангаром:

“На те, що тут, в ангарі, знаходилися личинки сарани, вказує велика кількість тирси з піском – це субстрат для розвитку личинок або для якогось їхнього зберігання, поки вони не потраплять у поживне середовище”.

Далі оператор навів камеру на “крила сарани”, які випадково знайшлися на підлозі. Також вони показали нібито згорілу сарану, з якою, за словами жінки, “щось сталося під впливом хімії”.

 

“З селітри робилися димові шашки, які створювали щільний бар’єр, щоб сарана не летіла по вітру. Місцеві жителі кажуть, що спочатку сарана не летіла. В напрямку того струмочка (показує рукою – ред.) вона ще пішки вийшла. Тобто спочатку не летіла, а коли почали все палити – вона піднялась (у повітря – ред.) і почала летіти у бік “ЛНР” і Росії”.

Інший нібито військовий розповідає, що калюжі на землі ангару вказують на те, що тут розвантажували хімікати, а глядачу показують калюжу “отруйного кольору”.

 

Жінка запевняє росіян, що однаковий розмір сарани, яка вилетіла у липні, свідчить про те, що її походження є неприродним. Про це, як вона зазначила, їй сказали “місцеві екологи”. Далі роспропаганда показує нібито свідків нальоту сарани.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.