На Прикарпатті викрили учасників злочинної групи у махінаціях з вакцинацією від COVID-19 (фото)

Здоров'я, Кримінал, Новини

Група осіб організувала схему щодо внесення неправдивих даних про стан здоров’я пацієнтів та їх вакцинацію, без фактичного щеплення. Вартість незаконної послуги становила від трьох до п’яти тисяч гривень.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на поліцію в Івано-Франківській області.

Так, у ході досудового розслідування встановлено, що упродовж 2021-2022 років 36-річна мешканка Івано-Франківська організувала механізм несанкціонованого внесення інформації до системи «eHealth» про вакцинацію осіб від коронавірусної хвороби, без їх фактичного щеплення. Електронне свідоцтво надалі завантажувалось у Єдиний портал державних послуг «Дія». Це дало змогу громадянам безперешкодно перетинати державний кордон.

До злочинної схеми організаторка залучила 29-річного виконавця та 40-річного спільника. Йдеться про сімейного лікаря одного з медичних закладів області та приватного перевізника, який здійснював міжнародні перевезення.

За внесення недостовірних даних спільники отримували від трьох до п’яти тисяч гривень, які надалі розподіляли між собою.
Трьом фігурантам слідчі повідомили про підозру за ч. 2, 3, 5 ст. 27 (Види співучасників), ч. 1, 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп’ютерах, автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.
Максимальне покарання, яке загрожує підозрюваним, — до шести років позбавлення волі.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.