Пройшов ВЛК та був визнаний придатним: як суд покарав чоловіка, який «проспав» мобілізацію

Війна, Новини, Політика

У суді 32-річний мешканець Львова заявив, що не прибув до пункту призову через те, що проспав мобілізацію. Його засудили до трьох років ув’язнення.

Про це інформує щоденна онлайн-газета  Голос ІФ з посиланням на вирок на сайті Єдиного реєстру судових рішень

Зокрема, 2 травня 2023 року чоловіку присудили три роки позбавлення волі з випробувальним терміном у два роки. До набрання вироком законної сили львів’янин перебуватиме під домашнім арештом.

Згідно з матеріалами справи, 26 вересня 2022 року львів’янин пройшов військово-лікарську комісію та був визнаний придатним до військової служби. Відтак, 4 жовтня він мав прибути до місця призову, але не з’явився у вказаний час “без поважних причин”.

У рішенні суду зазначили, що чоловік діяв “умисно з метою ухилення від призову з мобілізації”.

Відомо, що чоловік під особистий підпис отримав повістку. Сам обвинувачений свою провину заперечує. Так, він зазначає, що насправді не ухилявся від призову, а в день вирушення на мобілізацію проспав і тому вчасно не прибув до місця призначення.

“Наступного дня і всі інші дні не прибув до РТЦК, оскільки не мав можливості з’явитися у зв’язку з тим, що в нього хворі батьки.

Наразі готовий до призову на військову службу”, — йдеться у вироку Шевченківського районного суду Львова.

Заступник військового комісара повідомив суд, що обвинувачений, окрім того, що не з’явився за викликом, також не відповідав на телефонні дзвінки.

До слова, Кримінальний кодекс України передбачає за ухилення від мобілізації позбавлення волі на термін від трьох до п’яти років. Втім, більшість “ухилянтів” йдуть на угоду зі слідством. Вони визнають провину, каються у злочині, та звільняються від покарання з іспитовим терміном — найчастіше строком на один рік.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube  Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.