Зеленський підписав закони, які спрощують обіг документів та лікування для військових

Війна, Новини, Суспільство
Президент Володимир Зеленський 26 травня підписав закони, які спрощують обіг документів і лікування для військових, а також збільшують кількість місць роботи військово-лікарських комісій.
Про це вказано в описі законопроєктів 9158 та 9154 на сайті Верховної Ради, інформує щоденна онлайн-газета  Голос ІФ з посиланням на Громадське.Перший закон запроваджує механізм надсилання медичних та інших документів між ТЦК СП, військовим закладом охорони здоров’я та військовою частиною.

Також закон передбачає, що надсилати документи в паперовому вигляді будуть зобов’язані заклад охорони здоров’я або ТЦК СП, якщо в електронній формі це зробити буде неможливо.

Народний депутат Олександр Завітневич розповідав, що новий закон передбачає, що для отримання довідки про обставини травми тепер можна буде не проводити розслідування. Ідеться про поранення, контузію та каліцтво внаслідок бойових уражень або дій із боку противника в районі ведення бойових дій.

За його словами, довідку про травму складатимуть протягом п’яти днів на підставі рапорту безпосереднього командира та наказу командира військової частини. За таку ж кількість днів довідку надсилатимуть до військового закладу охорони здоров’я або ТЦК СП.

Другий закон доповнює перелік місць, у яких можуть створюватися військово-лікарські комісії, закладами охорони здоров’я сектора безпеки та оборони, зокрема Міністерства оборони України, Служби безпеки тощо. Також цей документ дозволяє створення військово-лікарських комісій при державних і комунальних закладах охорони здоров’я.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube  Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.