Атака РФ в ніч на 26 травня: ППО знищила 10 крилатих ракет і 23 “Шахеди”

Війна, Новини, Політика

В ніч на п’ятницю Росія здійснила чергову атаку на Україну, випустивши загалом 17 ракет різних типів та 31 дрон-камікадзе; українська ППО знищила 10 крилатих ракет, 23 “Шахеди” та два розвідувальних БПЛА.

Про це інформує щоденна онлайн-газета  Голос ІФ з посиланнням на пресслужбу командування Повітряних сил у соцмережах.

 “Чергова нічна атака російських окупантів розпочалась наприкінці минулої доби 25 травня о 22.00 і тривала до 5.00 26 травня.

Цього разу противник змістив напрямок удару на Схід, атакуючи об’єкти критичної інфраструктури та об’єкти Сил оборони України”.

Загалом було зафіксовано пуски 17 російських ракет різних типів та 31 ударний дрон:

– 10 крилатих ракет Х-101/Х-555 з літаків Ту-95 МС з району Каспійського моря;

–  7 зенітних керованих ракет С-300/ С-400 з району Токмак (тимчасово окупована територія Запорізької області);

– 31 ударний БпЛА іранського виробництва “Shahed-136/131” із південного та північного напрямків.

Повідомляється, що силами та засобами Повітряних сил у взаємодії з іншими складовими Сил оборони України у зонах відповідальності повітряних командувань “Схід”, “Центр” та “Південь”, було знищено:

– 10 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555;

– 23 ударних дрони “Shahed-136/131”;

– 2 БпЛА оперативно-тактичного рівня “Орлан-10”, “Мерлін-ВР”

“Відмічено влучання ударних БпЛА та кількох ЗКР С-300/ С-400 в Харківській та Дніпропетровській областях. Щодо наслідків удару повідомлять місцеві військові адміністрації”.

На території всієї України вночі 26 травня оголошували повітряну тривогу, працювали сили ППО.

У місті Дніпро під час повітряної тривоги пролунали вибухи.

Сили протиповітряної оборони збили усі ворожі цілі, які були зафіксовані у повітряному просторі над Києвом. Водночас уламки збитої над столицею цілі пошкодили дах торговельно-розважального центру в Оболонському районі, а у Шевченківському районі уламки влучили у приватний будинок.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube  Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.