СБУ викрила волинську фірму на постачанні в Росію запчастин для підводних човнів (відео+аудіо)

Кримінал, Новини

СБУ викрила волинську компанію, яка нелегально продавала в Росію комплектуючі до спецтехніки, зокрема, підводних човнів.

Про це інформує щоденна онлайн-газета  Голос ІФ з посиланнням Захід нет.

Продаж здійснювали через фірму-прокладку в одній з країн Європи. Наразі один з підозрюваних вже отримав вирок – йому призначили рік іспитового терміну. Щодо ще одного підозрюваного, який безпосередньо очолював фірму, триває слідство.

@gudzinskiy1 #підводні_човни #підлодки #бахмут #артемовск🙏 #белгород #московія #россия #донбас #україна🇺🇦 #зсу #всу #война #русский_здавайся #залужний🥰❤️ #кирил_сазонов #захарченко #шторм ♬ оригінальний звук – Ростислав Гудзінський

Як встановили правоохоронці, схему розробили керівник підприємства у Києві та директор волинської компанії, яка виготовляє високотехнологічні вироби для опорно-поворотних механізмів спецтехніки. Ця продукція використовується для виробництва важкої техніки, у тому числі підводних човнів. Саме ці вироби зловмисники продавали до Росії.

Для маскування підозрювані задіяли фірму на території однієї з європейських країн. Зафіксовано, що керівник цієї фірми співпрацює з терористичними організаціями «Л/ДНР». За схемою, іноземна комерційна структура закуповувала продукцію українського заводу нібито для своїх потреб, а потім переправляла її кінцевим замовникам в Росію.

За підрахунками слідства, з початку повномасштабного вторгнення зловмисники нелегально «експортували» майже 200 тис. одиниць критично важливих виробів.

У прес-службі Офісу Генпрокурора додають, що наразі ухвалено вирок іншому підозрюваному – керівнику столичного підприємства, який сприяв реалізації схеми.

Чоловіка визнали винним за вказаною статтею і призначили йому рік іспитового терміну з позбавленням на десять років права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube  Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.