Втрачаємо цвіт нації: в Івано-Франківській громаді поховали п’ятьох захисників

Війна, Новини, Суспільство

Івано-Франківська територіальна громада продовжує зазнавати втрат — на російсько-українській війні гинуть хоробрі захисники та захисниці.

Про це під час відеозвернення повідомив міський голова Руслан Марцінків, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланнням на Фіртка.

За останні дні в Івано-Франківській громаді провели в останню путь Олега ПаркулабаВіталія Мазура, Тараса Даниша, Тараса Валила, Павла Колінковського.

Поховали воїнів на Алеї Героїв міського кладовища у Чукалівці.

«На жаль, гинуть наші хлопці і дівчата за Україну. Тому сьогодні (23 травня – ред.) поклали квіти перед всіма могилами та в Меморіальному сквері.

Дякую владиці Володимиру Війтишину за творення панахиди біля пам’ятника Євгену Коновальцю. Ми пом’янули всіх Героїв.

Вірю, що пам’ять про наших Героїв буде збережена», – поділився Марцінків.

Зазначимо, щоб вшанувати пам’ять загиблих, героям та героїням в Івано-Франківській громаді відкривають анотаційні дошки. Зокрема, найчастіше такі дошки ставлять у школах, оскільки це своєю чергою виховує та нагадує дітям їхню історію.

«Вкрай важливо увіковічити пам’ять про героїв також за допомогою таких дощок, у книжках, відкритих уроках та відповідних матеріалах.

Звісно, нам хотілось би, щоб цих дощок не було, щоб всі повернулися живі та здорові. Але маємо увіковічнити цю пам’ять для громади, насамперед. Для рідних є могила.

Тому ми цю роботу здійснюємо. Вона непроста, але дуже важлива», — пояснив очільник міста, Руслан Марцінків.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.