Спроби заморозити війну в Україні помилкові – прем’єр Британії

Війна, Новини, Політика

Спроби заморозити війну в Україні на тому етапі, на якому вона перебуває, є “абсолютно неправильними” і повинні бути припинені.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланнням на заяву прем’єр-міністра Британії Ріші Сунака.

Виступаючи у парламенті, Сунак відповідав колишньому лідеру лейбористів Джеремі Корбіну, який закликав до припинення вогню в Україні. Він закликав Британію підтримати міжнародні заклики до припинення бойових дій в Україні.

“Прем’єр-міністр має рацію, що припинення вогню – це не мир, але будь-який мирний процес повинен починатися з припинення вогню, інакше ця війна буде продовжуватися і ставатиме все гіршою і гіршою”, – сказав Корбін.

Сунак відповів, що не може погодитися з ним.

“Припинення вогню не є справедливим і тривалим миром для України. Росія здійснила незаконне і неспровоковане вторгнення. Вона вчинила жахливі воєнні злочини, і правильною і єдиною відповіддю на це є виведення Росією її військ з України, а всі плани, що маскуються під мирні плани, які насправді є спробами просто заморозити конфлікт там, де він є, є абсолютно неправильними, і вони повинні бути відкинуті”, – заявив Сунак.

Він також підкреслив, що інші країни погодилися з принципом “справедливого і тривалого миру”, який базується на статуті ООН, територіальній цілісності та суверенітеті.

“Ми будемо продовжувати гарантувати, щоб мир в Україні був таким, на який вона заслуговує, який є справді справедливим і тривалим”, – додав Сунак.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявляв, що посередництво між Україною та Росією в питаннях завершення повномасштабної війни і мирного врегудювання є прийнятним лише тоді, якщо воно відповідає двом “основоположним принципам”.

Кулеба також застеріг від появи мирних планів для України “мов грибів після дощу”.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.