«Еко-ера громад»: дві громади з Івано-Франківщини зможуть стати «рятувальниками пророди»

Новини, Суспільство, Туризм

Майстерня переробки пластику EcoREactive спільно з ГО «Гірський рятувальний центр» запрошує майбутніх партнерів з Івано-Франківської області до спільної реалізації міні-проєкту «Еко-ера громад»,

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланнням на Версії.

“Завданням міні-проєкту є залучення місцевих громад та волонтерів до захисту і збереження природоохоронних територій Прикарпаття та до боротьби із забрудненням природного середовища пластиком”, – відмічають організатори.

Планують відібрати дві громади, які готові долучитися до вирішення екологічних проблем.

“Спільно з громадами встановимо контейнери для збору пластикових кришечок та облаштуємо відпочинкову зону, туристичний маршрут чи оглядовий майданчик (за рішенням самої громади)”, – додають автори проєкту.

Команда ГО «Гірський рятувальний центр» у 2018 році започаткувала окремий напрямок своєї діяльності «Рятувальники для природи», а вже у 2021 році створила майстерню переробки пластику EcoREactive. За два роки активісти організації зібрали і переробили в майстерні понад 2 000 кілограм пластикових кришечок, з яких виготовляють елементи для вуличних меблів, дитячих майданчиків та інші практичні і довговічні речі.

Подібну ініціативу успішно запровадили в обласному центрі – у лютому, на День Закоханих, біля скверу Міцкевича тут встановили контейнер у вигляді серця. Сюди франківці могли приносити пластикові кришечки, з яких у майстерні EcoREactive виготовляють пластикові вуличні меблі.
Для переробки підходять усі кришечки типу HDPE або PEHD (2).
Якщо ви побачили пластикову тару з викарбуваним трикутником, всередині якого є цифра «2», вона підлягає переробці. Тепер таку ініціативу хочуть запровадити в інших громадах.

“Наш край – один з найбільш комфортних регіонів для проживання і відпочинку. Водночас, маємо недостатньо розвинуту культуру поводження із твердими побутовими відходами (ТПВ), значна частина яких потрапляє на сміттєзвалища, а не скеровується на переробку. Особливо гостро цю проблему відчуваємо у віддалених населених пунктах”, – відмічають в EcoREactive.

Заявку можуть подати: громадські організації; комунальні установи; юридичні чи фізичні особи (ФОП); органи місцевого самоврядування.
Зареєструвати громаду для участі у міні-проєкті можна до 04 червня 2023 року.
ГО «Гірський рятувальний центр» повідомить про результати відбору до 10 червня 2023 року.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.