ЗМІ написали, нібито Зеленський визнав втрату Бахмута. В ОП спростували (відео)

Війна, Новини, Політика

Провідні світові ЗМІ написали, що президент Володимир Зеленський в Японії у неділю заявив, що не впевнений, що Збройні сили контролюють знищений росіянами Бахмут.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланнням на ReutersDWAPThe Guardian.

Пізніше його прессекретар наголосив, що це не так. З самої відповіді президента не зрозуміло, на яке запитання він відповів.

@gudzinskiyrost #пригожин #прігожин #озг #вагнер #весна🇺🇦 #украина🇺🇦 #зеленский #україна🇺🇦 #зсу #скоро_вже_буде_паска #скоро_вже_контр_наступ💪💙💛🙏 #наступ #артемовск #бахмут #залужний #ф16 ♬ Dramatic Military – Faid rafanda

Медіа писали, що на запитання під час саміту G7 в Хіросімі, чи контролює Україна місто, Зеленський відповів: “Я думаю, що ні”.

“Ви повинні розуміти, що нічого немає. Вони (росіяни – ред.) все зруйнували.

Нині Бахмут є лише в наших серцях”.

Пізніше прессекретар Зеленського Сергій Никифоров пояснив, що Зеленський заперечив втрату Бахмута.

За словами речника, у президента запитали, що “росіяни кажуть, що вони взяли Бахмут”, на що Зеленський відповів “я думаю, ні”.

У міжнародних ЗМІ досі зберігається версія, що Зеленського запитали, чи залишається Бахмут під контролем Києва.

Судячи з відео, запитання прозвучало: “Пане президенте, Бахмут все ще в руках України? Росіяни кажуть, що взяли Бахмут”, а Зеленський відповів: “Я думаю, ні”.

Кореспондент Financial Times Міллер пише, що оточення глави України по-іншому пояснює відповідь.

За їхніми словами, Зеленський говорив про те, що Бахмут втрачено в тому сенсі, що він повністю зруйнований.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.