Ситуація в Бахмуті критична, але оборонці контролюють певні об’єкти – Маляр (відео)

Війна, Новини, Політика

Попри заяви засновника ПВК “Вагнер” Євгенія Пригожина, українські військові заперечують, що російські найманці взяли під повний контроль зруйноване місто Бахмут, оборонці України ще тримають оборону в районі на в’їзді в місто з боку Костянтинівки.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланнням на заступницю міністра оборони України Ганну Маляр у Telegram, речника Східного угруповання військ ЗСУ полковника Сергія Череватого у коментарі “Reuters“, заява Пригожина.

Пряма мова Маляр: “В Бахмуті важкі бої. Ситуація критична.

Разом з тим, наші війська тримають оборону в районі “Літак”.

Станом на зараз наші оборонці контролюють певні промислові та інфраструктурні об‘єкти цього району і приватний сектор”.

Череватий також заперечив повну втрату Бахмута.

“Це не відповідає дійсності. Наші підрозділи ведуть бої в Бахмуті”, – заявив він в інтерв’ю агентству “Reuters”.

Перед тим керівник російської групи найманців “Вагнера” заявив, що його сили взяли місто під повний контроль.

@gudzinskiyrost #пригожин #прігожин #озг #вагнер #весна🇺🇦 #украина🇺🇦 #зеленский #україна🇺🇦 #зсу #скоро_вже_буде_паска #скоро_вже_контр_наступ💪💙💛🙏 #наступ #артемовск #бахмут #залужний #ф16 ♬ Dramatic Military – Faid rafanda

Тиждень тому Пригожин побоювався оточення російських загарбників у Бахмуті через те, що Сили оборони України просунулися на півночі й півдні від Бахмута, за який понад 7 місяців тривають жорстокі бої.

Ще раніше Пригожин погрожував російській владі вивести своїх найманців із Бахмута після 10 травня чи-то передати їхні позиції “кадировцям”, але згодом він передумав – і не вивів “вагнерівців” із міста. Однак Пригожин заявив, що ПВК “Вагнер” змушена була передати “фланги” військовослужбовцям Міноборони РФ, і пожалівся на “провал флангів“.

Місто Бахмут дуже сильно зруйноване внаслідок атак і штурмів росіян.

Євгеній Пригожин не раз заявляв про взяття Бахмута.

10 березня російські окупанти знищили в Бахмуті літак-пам’ятник МіГ-17, який знаходився на південному заході Бахмута у сквері Дружби і завдяки якому район називають Літак.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.