Які продукти подорожчали на Прикарпатті у квітні 2023 року (інфографіка)

Економіка, Новини, Суспільство

Інфляція на споживчому ринку в квітні 2023 року порівняно з березнем 2023 року в області становила — 0,1%, з початку року — 3,0%, в Україні — 0,2% та 3,2% відповідно.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Головне управління статистики в Івано-Франківській області.

Так, у квітні приріст споживчих цін на 0,1–0,5% зафіксували в більшості регіонах України, за винятком Вінницької, Львівської, Сумської та Тернопільської областей, де споживчі ціни знизилися на 0,2–0,1%. На Закарпатті та Рівненщині індекс споживчих цін склав 100,0%.

Так, на споживчому ринку Івано-Франківщини в квітні порівняно з попереднім місяцем ціни на харчі та безалкогольні напої зросли на 100,0%.

Найбільше — на 6,3% — подорожчала свинина. Крім того, на 2,7–0,3% зросли ціни на рис, м’ясо птиці, рибу та продукти з риби, яловичину, хліб, макаронні вироби, овочі.

Водночас на 10,5% подешевшали яйця, на 2,9–0,4% знизилися ціни на продукти перероблення зернових, безалкогольні напої, фрукти, сало, соняшникову олію, молоко та молочні продукти.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,6%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 0,9%.

Одяг і взуття подорожчали на 3,7%, зокрема, одяг — на 5,4%, взуття — на 1,8%.

Ціни на транспорт знизилися на 0,6%, зокрема на паливо та мастила — на 2,0%. Втім, на 0,7% подорожчав проїзд у залізничному пасажирському транспорті.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.