Українці відвоювали ще пів кілометра на бахмутському напрямку – Череватий (відео)

Війна, Новини, Політика

Українські захисники просунулися на бахмутському напрямку вперед на відстань до 500 метрів.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Інтерфакс-Україна

За словами речника Східного угруповання Збройних сил України Сергія Череватого, минула доба не стала винятком в успіхах українських сил: вдалося просунутися на різних ділянках бахмутського напрямку до 500 метрів, звільняючи українську територію.

@gudzinskiyrost♬ Epic Legend – Auracle

“456 разів ворог обстріляв із різних калібрів і різних типів артилерії та РСЗВ наші позиції, тим самим підтвердивши, що ні про який “снарядний голод” не може бути й мови, на жаль. 25 бойових зіткнень відбулося на цьому напрямку і 12 авіанальотів. 107 окупантів знищено, 153 дістали поранення”.

Крім того, продовжив Череватий, було знищено бронетехніку противника: бойову машину піхоти, бойову машину десанту, 6 гармат Д-30, дві станції радіоелектронної боротьби, 3 безпілотні літальні апарати (2 “Орлан-10” і 1 Zala) і 4 дрони-камікадзе.

Череватий підтвердив слова командувача Сухопутних військ Олександра Сирського про те, що бойовики “ПВК Вагнер” “залізли в Бахмут, як щури в мишоловку”. За його словами, окупанти розуміють, що вже нічого не можуть змінити, але не полишають спроб взяти місто.

“І водночас розуміють, що поступово ініціатива переходить до нас. Не маючи великої кількості резервів, не маючи переваги в техніці та особовому складі над ворогом, тим не менш, ми б’ємо його, проводимо вдалу оборонну операцію і час від часу атакуємо ворога на флангах”.

Нагадаємо: Раніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що на Бахмутському напрямку просуваємось, у самому місті запеклі бої (відео). 

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.