Окупанти заявляють, що в Луганську підірвався “міністр”

Війна, Новини, Політика

Внаслідок вибуху в окупованому Луганську 15 травня був поранений так званий “тимчасово виконуючий обов’язки глави Міністерства внутрішніх справ” Ігор Корнет.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на РИА Новости із посиланням на джерело, ТАСС із посиланням на “правоохоронні органи” окупованої Луганської області

РосЗМІ стверджують, що Корнет отримав сильне поранення та перебуває у реанімації.

Доповнено від 16:44: Призначений Росією “глава ЛНР” Леонід Пасічник підтвердив поранення Корнета. За його словами, той перебуває у важкому стані. Загалом унаслідок вибуху поранено 7 осіб.

Передісторія:

  • 15 травня російські загарбники повідомили, що в центрі окупованого Луганська прогриміли вибухи, заявляють нібито є постраждалі.

Що цьому передувало: 

  • У квітні 2022 року українська розвідка повідомляла, що російська ФСБ арештувала очільника так званого “МВС ЛНР” Ігоря Корнета і запроторила до СІЗО. Розвідники стверджують, що арешт “міністра внутрішніх справ ЛНР” викликав негативну реакцію з боку силових структур та політичного керівництва “республіки”, які оцінюють це як початок змін у силовому блоці квазі-держави.
  • У квітні цього року журналісти проєкту Радіо Свобода “Донбас Реалії” отримали аудіозапис розмови очільника бойовиків Луганщини Леоніда Пасічника від джерел в одній з український спецслужб. В аудіозаписі йдеться у тому числі про конфлікт всередині угруповання “ЛНР” і про те, що Пасічник не контролює керівника так званого міністерства внутрішніх справ “ЛНР” Ігоря Корнета.Корнет на окупованих територіях сформував банду із колаборантів, які працювали у правоохоронній системі. Ця банда тероризує фермерів та підприємців. Пасічник розповів, що про всі проблеми сказав Путіну і той обіцяв розібратись.

Довідково: До 2014 року Корнет був співробітником карного розшуку в УМВС України в Луганській області. В 2014 році окупати призначили його так званим “міністром внутрішніх справ” самопроголошеної “ЛНР”.

У 2017 році його відсторонили від “посади”, але він відмовився залишати її, продовживши працювати, ігноруючи накази “керівництва” самопроголошеної республіки.

Він перебуває в розшуку в Україні. У Росії з 2017 року розслідують роль Корнета у справі про вбивство росіянина Артема Булгакова.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.