Деталі смертельної ДТП на Калущині, в якій загинув мотоцикліст та травмувалась пасажирка (фото)

Кримінал, Новини
Аварія за участі вантажного мікроавтобуса та мотоцикла трапилась 12 травня близько 13 години поблизу Калуша. Керманич мотоцикла загинув, а пасажирку госпіталізовано.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на поліцію в області.

Поліція розпочала досудове розслідування.

Попередньо слідча-оперативна група встановила, що на автодорозі державного значення Н-10 сполученням «Стрий-Чернівці-Мамалига», 50-річний водій вантажного мікроавтобуса, мешканець Рогатинської тергромади, рухався у напрямку Калуша. Керманич здійснюючи маневр ліворуч на кільцеву розв’язку з правої смуги, виїхав на зустрічну смугу для руху, не надавши переваги в русі мотоциклу, внаслідок чого відбулося зіткнення.
Мотоциклом керував 59-річним житель Хмельницької області, який рухався у своїй смузі для руху.
Внаслідок автопригоди водій мотоцикла від отриманих травм загинув на місці події, а його 46-річну пасажирку доставили до лікарні. Жінка мешканка Хмельницької області.
Водія вантажівки перевірили на вміст алкоголю у крові – результат показав, що він був тверезий.

Чоловіка затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть потерпілого) Кримінального кодексу України.
В рамках досудового розслідування призначено низку експертиз.

Поліцейські закликають водіїв транспортних засобів дотримуватись Правил дорожнього руху, не допускати ризикованих маневрів і дотримуватися швидкісних режимів у населених пунктах та поза ними, щоб мати змогу швидко зорієнтуватися у несподіваній зміні обстановки. Будьте дуже уважні при проїзді пішохідних переходів.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.