До Міжнародного Дня захисту клімату: в Карпатському парку відбулися екологічні заходи

Новини, Суспільство, Туризм

11 травня 2023 року з нагоди Міжнародного дня захисту клімату та в рамках проєкту «Покращення рекреаційної спроможності на природоохоронних та лісових територіях України».

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на сайт ГО “Права й Порядку”.

Проєкт реалізується за підтримки Лісової служби США (U.S. Forest Service International Programs), в Карпатському національному природному парку відбулися екологічні заходи за участі представників організації, волонтерів та керівництва парку.

Учасники акції завітали до Візит-центру КНПП, де їх ознайомили з його історією, особливостями та визначними місцями і традиціями краю.

Також, на території Женецького природоохоронного науково-дослідного відділення волонтерам презентували проєкт «Відновлення еколого-освітньої стежки «Урочище Женець-Полонина Явірник», яким передбачено маркування даного маршруту, його розчищення для забезпечення прохідного стану, розміщення інформаційних стендів та оглядово-відпочинкової площадки.

«Для проведення маркування цієї стежки нами бралися за основу сучасні бренд-буки та вимоги до знаків, серед яких відповідна колористика, інформаційне наповнення та матеріали.

Окрім цього, в рамках проєкту, ми плануємо звести оглядову площадку на кінці маршруту та встановити допоміжну туристичну інфраструктуру.

Хочу зазначити, що всі роботи будуть проведені з врахуванням кращих прикладів багаторічного досвіду США», – розповів присутнім Назарій Дюк, представник організації. 

Опісля, частина волонтерів разом з працівниками парку спільно прибирали та розчистили територію парку вздовж еколого-освітньої стежки.

“Враховуючи те, що одним з найважливіших компонентів підвищення екологічної свідомості громадськості є залучення волонтерів та місцевих мешканців до заходів, спрямованих на збереження довкілля.

Патрулювання території парку з волонтерами організації – є чудовою ініціативою, адже ми маємо практичну можливість показати та розповісти громадськості про ті порушення природоохоронного законодавства з якими ми щодня боремося.

Серед яких: пересування територією парку і пішохідними стежками на моторизованих транспортних засобах; розведення вогнища в не призначених для цього місцях; пошкодження встановлених знаків, або невиконання їх вимог, засмічення території парку, незаконні вирубки тощо”, – зазначив директор Карпатського НПП Степан Гошовський.

Нагадаємо, щорічно, Міжнародний день захисту клімату відзначається 15 травня.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.