За крадіжку ковбаси франківський пенсіонер отримав більше 5 років ув’язнення

Кримінал, Новини

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю Івано-Франківська, який крав продукти харчування з магазину.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Галичину.

Обвинувачений є пенсіонером та інвалідом ІІІ групи, одружений, має вищу освіту.

На момент скоєння злочинів обвинувачений вже мав судимість за крадіжку, отримав покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років, та був звільнений від відбування покарання з випробуванням строком на 1 рік.

21 грудня 2022 року обвинувачений вкрав з магазину у центрі Івано-Франківська 2 палки ковбаси загальною вартістю 354 грн. Ковбасу складав у пакет і виходив з магазину.

24 грудня 2022 року у цьому ж магазині знову вкрав дві палки ковбаси вартістю 282 гривні.

25 грудня 2022 року у цьому ж магазині вкрав дві палки ковбаси вартістю 337 гривень.

27 грудня 2022 року у цьому ж магазині вкрав м’ясні вироби (грудинка, балик) вартістю 407 гривень.

28 грудня 2022 року у цьому ж магазині вкрав м’ясні вироби вартістю 453 гривні.

12 січня 2023 року у цьому ж магазині вкрав продукти харчування (м’ясні вироби та хліб) вартістю 453 гривні. Однак, свої протиправні дії не довів до кінця, з причин, які не залежали від його волі, оскільки після виходу із приміщення магазину був зупинений працівником магазина.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений визнав себе винуватим у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень та надав суду показання, що дійсно за обставин зазначених в обвинувальному акті викрадав у приміщенні магазина у центрі Івано-Франківська товари, що зазначені в обвинувальному акті. Він розуміє, що вчинив неправильно, йому дуже прикро за свою поведінку та вчинок. З матеріалами досудового розслідування ознайомлений, їх не оспорює, у вчиненому щиро кається, просить не досліджувати усі докази, а обмежитися його допитом.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні, кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.185 КК України та ч.2 ст.15, ч.4 ст.185 КК України та призначив йому остаточне покарання за сукупністю кримінальних правопорушень, шляхом часткового складання призначених покарань, у виді позбавлення волі строком на 5 (п’ять) років 1 (один) місяць. На підставі ч.1 ст.71 КК України частково приєднав не відбуте покарання за вироком Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 29 листопада 2022 року та призначив остаточне покарання за сукупністю вироків у виді позбавлення волі на строк 5 (п’ять) років 2 (два) місяці.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.