В ніч на “сакральне” 9 травня ППО знищила 23 російські ракети з 25 запущених

Війна, Новини, Політика

В ніч на 9 травня протиповітряна оборона знищила 23 крилаті ракети з 25, запущених російським агресором.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на командувача Повітряних сил Миколи Олещука, головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного

 “У ніч на “сакральне” 9 травня окупанти завдали удару по території України крилатими ракетами морського та повітряного базування. За дві хвилі обстрілу України російські окупанти здійснили пуски 25 крилатих ракет Калібр та Х-101/Х-555.

23 із них знищено протиповітряною обороною Повітряних сил Збройних сил України, у взаємодії із складовими Сил оборони України”.

Близько 22.00 години 8 травня противник випустив вісім крилатих ракет “Калібр” із носіїв у Чорному морі, які спрямував на східні регіони країни. Усі вісім було знищено силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування “Схід”.

Уже ближче до 04.00 ранку 9 травня окупанти здійснили пуски 17 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з літаків стратегічної авіації  – чотирьох Ту-95МС (район Каспію).

Силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування “Центр” було знищено 14 крилатих ракет, ще одну – у зоні відповідальності повітряного командування “Південь”.

Всього знищено  15 крилатих ракет Х-101/Х-555.

Загалом за дві хвилі обстрілу України у ніч на 9 травня 2023 року російські окупанти здійснили пуски 25 крилатих ракет Калібр та Х-101/Х-555. 23 із них знищено протиповітряною обороною Повітряних сил Збройних сил України, у взаємодії із складовими Сил оборони України.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.