Пентагон оголосив про виділення нового пакета допомоги Україні на 1,2 млрд доларів

Війна, Новини, Політика

Пентагон у вівторок, 9 травня, оголосив про виділення Україні нового пакета військової допомоги на суму у 1,2 мільярда доларів.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Європейську правду”.

Пакет допомоги спрямований на посилення протиповітряної оборони України та забезпечення потреб Збройних сил в артилерійських боєприпасах. Він надається в рамках Ініціативи сприяння безпеці України (USAI).

У пакет допомоги від США увійдуть:

  • додаткові системи протиповітряної оборони і боєприпаси;
  • обладнання для інтеграції західних пускових установок, ракет і радарів з українськими системами ППО;
  • боєприпаси для протидії БПЛА;
  • 155-мм артилерійські снаряди;
  • послуги комерційної супутникової зйомки;
  • кошти на навчання, ремонт і обслуговування озброєнь.

Нагадаємо, 3 травня США виділили пакет допомоги Україні на суму 300 мільйонів доларів, який включав додаткові боєприпаси для наданих США систем HIMARS, додаткові гаубиці, артилерійські та мінометні снаряди, а також протитанкові засоби, які Україна використовує для протидії неспровокованій російській агресії.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.