На Закарпатті розквітла долина нарцисів

Новини, Суспільство, Туризм

На Закарпатті розквітла Долини нарцисів. Щороку її відвідують тисячі туристів.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Facebook киянина Ярослава Козака.

“Квітування долини нарцисів в Закарпатті. 05.05.23”, – лаконічно підписав він.

Долина нарцисі розташована в урочищі Кіреші у Хустському районі, поблизу міста Хуст. На площі 257 га росте понад 400 сортів рослин. В урочищі можна побачити унікальні дикі гірські нарциси, які ніде більше у Європі не збереглися. Багато видів занесені до Червоної книги.

За поясненнями науковців, у льодовиковий період з гір сповз величезний шмат землі разом із рослинами, які й стали унікальною флорою цієї долини. Хоча дикі нарциси схожі на садові, їхні квітки більшого розміру і можуть досягати в діаметрі 10 см.

Масове цвітіння нарцисів очікується на травневі свята, якщо погода буде сприяти, повідомив у Facebook Карпатського біосферного заповідника.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.