Путін став на бік Шойгу в конфлікті з Пригожиним – ЗМІ

Війна, Новини, Політика

Міноборони РФ планувало дискредитувати главу ПВК “Вагнера” Євгена Пригожина, повідомляє Washington Post з посиланням на злиті секретні документи США.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на WP.

Після різких нападок Пригожина на керівництво міністерства, у відомстві почали планувати інформаційну війну проти нього.

Міноборони РФ не хотіло боротися самим з Пригожиним, а планували “знайти союзників з рівним статусом для боротьби з ним”.

За даними ЗМІ, Пригожин благав Путіна продовжити набирати найманців у в’язницях (після того, як міноборони заборонило йому це робити – ред.), навчати нещодавно мобілізованих і сприяти вербуванню іноземних бойовиків, особливо афганців.

У злитих документах йдеться, що Путін велів Пригожину самому вирішувати ці питання з міноборони, фактично ставши на бік своїх генералів.

Washington Post робить висновки, що Пригожину дозволяли сварити чиновників, оскільки це відповідало путінській стратегії поділу політичної території та поля битви в Україні на окремі групи, що змагаються, щоб жодна з них не стала занадто могутньою.

У секретних документах немає відповіді на запитання, отримували ПВК “Вагнер” боєприпаси чи ні, про що останні місяці скаржиться Пригожин.

У документі зазначалося, що інформація отримана шляхом перехоплення або прослуховування повідомлень.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.