Місцеві проти: що відомо про будівництво соціального житла в Івано-Франківській громаді для переселенців, які воюють

Новини, Суспільство

В Івано-Франківській громаді планують побудувати будинки на чотири поверхи, які використовуватимуть як соціальне житло.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків розповів про стан справ, пов’язаний із будівництвом соціального житла для внутрішньо переміщених осіб за кошти Європейського Союзу.

«Івано-Франківська громада стала прихистком для понад 41 000 внутрішньо переміщених осіб. Кожен восьмий житель територіальної громади — це внутрішньо переміщена людина. Тому важливо забезпечити переселенців повноцінним соціальним житлом.

Маємо побудувати вісім однопід’їздних будинків. Це буде соціальне житло, яке залишиться в громаді без права приватизації», — зазначив Марцінків.

Однак, продовжує мер, дехто з місцевих мешканців попри усе залишається проти такого будівництва.

«Я проводив громадські слухання: багато чого почув, але насправді головна причина, чому мешканці міста виступають проти — бо вони банально не хочуть. Однак, це далеко від житлової забудови, й мені здається, що це навіть оживить той район.

Поки що є розуміння в Європейського Союзу, щоб виділяти ці кошти. Хочу відверто сказати, як і жителям села Микитинці, так і Хриплин направили відповідні міжнародні листи.

У Європі дивуються, що ми доходимо до таких проблем розв’язання житлових питань. Крім того, можливість проживання надаватимуть саме ВПО, які є військовими, та їхнім родинам.

Ті самі льотчики, багато є ВПО, їхні сім’ї проживають в гуртожитках, а тут мали б можливість житла. Ми працюємо, спілкуємось, розуміємо, що різні думки.

Хибне мислення, що люди, які приїхали із Центральних чи Східних регіонів України — не патріоти. Багато хлопців є, які воюють і які є справжніми патріотами», — зазначив очільник громади.

Крім того, наголошує Марцінків, збудовані будинки залишаться власністю територіальної громади.

«Спочатку це житло використовуватимуть для внутрішньо переміщених осіб, а надалі й для соціально незахищених людей.

Це буде капітальне будівництво, але максимально швидке», — підкреслив міський голова.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.