У США побоюються, що український контрнаступ обернеться на криваву бійню – WP

Війна, Новини, Політика

У Білому домі прогнозують, що очікуваний контрнаступ українських військ перетвориться на “криваву бійню”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на The Washington Post із посиланням на співрозмовників в уряді

Згідно з оцінками, оприлюдненими Білим домом цього тижня, кількість вбитих і поранених російських військових в Україні різко зросла за останні місяці: лише з грудня близько 20 тисяч росіян загинули в боях, ще 80 тисяч були поранені.

Багато з цих жертв, як припускають американські чиновники, сталися в Бахмуті. Представник Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі каже, що майже половина з тих 20 тисяч загиблих росіян – це бойовики “ПВК Вагнер”, зокрема, завербовані на фронт засуджені.

Як вважають у США, такі запеклі бойові дії свідчить про те, що кривава бійня може стати ще кривавішою після початку контрнаступу Києва з метою відвоювання окупованих територій.

Отриманий виданням в кінці лютого витік розвідданих показав, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в боях загинуло 42,5 тис. військових росіян і до 17 тисяч українців.

Старший науковий співробітник Інституту досліджень зовнішньої політики Роб Лі, який уважно стежить за конфліктом, каже, що російські війська зазнали значних втрат під час зимового наступу у Вугледарі, Кремінній, Мар’їнці та інших місцях. “Коли ви атакуєте, ви, як правило, зазнаєте більше втрат”, – зауважив Лі.

З огляду на це, він припускає, що український контрнаступ може зіткнутися з подібними перешкодами та призвести до збільшення кількості жертв серед українських військовослужбовців.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.