Боронили Україну. Скільки бійців та бійчинь втратила Івано-Франківська громада з 2014 року

Війна, Новини, Суспільство

З Івано-Франківської територіальної громади загинули 249 бійців та бійчинь, які захищали Україну від російського окупанта.

Про це під час традиційного відеозвернення розповів міський голова Руслан Марцінків, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Водночас, за його словами, щоб вшанувати пам’ять загиблих, героям та героїням відкривають анотаційні дошки. Зокрема, найчастіше такі дошки ставлять у школах, оскільки це своєю чергою виховує та нагадує дітям їхню історію.

“Вкрай важливо увіковічнити пам’ять про героїв також за допомогою таких дощок, у книжках, відкритих уроках та відповідних матеріалах.

Звісно, нам хотілось би, щоб цих дощок не було, щоб всі повернулися живі та здорові. Але маємо увіковічнити цю пам’ять для громади, насамперед. Для рідних є могила.

Тому ми цю роботу здійснюємо. Вона непроста, але дуже важлива”, — пояснив мер.

Так, 2 травня, в селі Черніїв, що на  Івано-Франківщині трьом полеглим захисникам відкрили анотаційні дошки. Зокрема,  Володимиру КрулівуДмитру Кіндрату та Василю Кіндрату.

Як повідомив міський голова мешканці громади зібрались, аби вшанувати пам’ять трьох полеглих воїнів.
“На жаль, громада втратила вже 249 наших воїнів, починаючи з 2014 року. Схиляємо голови перед рідними. Вічна пам’ять! Слава Україн”, – додав очільник громади.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.