“Висотки біля озера не буде”. Марцінків запевняє, що власники землі відмовилися від забудови (карта+ фото)

Новини, Суспільство

Міський голова Руслан Марцінків запевнив, що власники землі біля міського озера відмовилися від планів будівництва багатоквартирного будинку біля міського озера, на Ленкавського.

Про це він розповів 27 березня під час традиційного онлайн-звернення, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Галку.

“Висотки біля озера не буде. Хоч це і приватна земля. Сьогодні власники земельної ділянки дали звернення, що вони відмовляються від наміру забудовувати ту ділянку висотками. То вони отримали ту земельну ділянку у товаристві “За мир”, відповідно мають можливість будувати одноповерхові будинки на своїй землі. Ніяких висоток не буде”, – запевнив Марцінків громаду.

Одразу після звернення Марцінків на публічній facebook-сторінці оприлюднив й відповідну заяву від власників землі. Також мер запевнив, що вже на найближчому виконкомі та сесії міської ради буде скасовано рішення про затвердження детального плану території.

Як повідомило 22 березня видання “Галичина”, Івано-Франківська міська рада затвердила зміну частини детального плану території в межах набережної ім. В. Стефаника – вул. С. Ленкавського – міського озера для будівництва житлової та громадської забудови. Згідно з планом, тут планували побудувати 11-поверховий будинок на 80 квартир. Фактично, йдеться про паркову територію прилеглу до міського озера та озерця навпроти «Рейкарц-готелю».

Як повідомив ексдепутат міськради, активіст, а зараз військовослужбовець, Адріан Волгін, сесія міської ради надала дозвіл на зміну цільового призначення частини землі садового товариства “За мир” без погодження з членами товариства та керівництвом.

“3 лютого 2023 року 33 сесія міської ради надала дозвіл на зміну цільового призначення частини землі садового товариства “ЗА МИР” без погодження з членами товариства та керівництвом. Земля не виведена з балансу садового товариства і за призначенням — не для багатоповерхової забудови. 9 березня сесія міської ради внесла проект на розгляд і вже 10 березня він став чинним. У проекті показаний вже побудований висотний будинок”, – підкреслив Волгін.

24 березня Волгін зустрівся з членами садового товариства “За мир”, мешканцями вулиці Ленкавського та небайдужими франківцями біля скандальної ділянки.

“У п’ятницю на запрошення людей, котрі не можуть добитися справедливості, зустрічався з членами садового товариства “ЗА Мир”, мешканцями вулиці Ленкавського та небайдужими франківцями біля скандальної забудови. Ми обговорили ситуацію та порядок дій на майбутнє. Триває збір підписів, ми будемо йти до кінця однозначно. Прошу всіх мешканців Івано-Франківська максимально включитися в відстеження процесу незаконного будівництва біля міського озера. Бо ми мусимо захистити відпочинкову зону і закон. Інакше питання: за що військові ризикують життям на фронті. За що гинуть люди? Явно не за чужі статки, здобуті незаконним шляхом. І не за те, щоб їхні діти не мали де у рідному місті навіть відпочити”, – зазначив Волгін.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.