Вода і гори: варіанти оздоровчого відпочинку в Карпатах

Новини, Суспільство, Туризм

Карпатські гори не дарма вважаються місцем сили, здатним зцілювати, надихати, дарувати гармонію та повноцінний відпочинок.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії

У Карпатах можна відпочивати будь-якого сезону, відвідуючи гірські озера, дихаючи кришталево чистим повітрям, захоплюючись природою та місцевим колоритом, весело та активно проводячи час або насолоджуючись цілковитим спокоєм.

Туристів вітають гірськолижні курорти з готельними комплексами, оздоровчі центри, цікаві екскурсійні маршрути, природні красоти та дивовижні пам’ятки старовини.

Відпочинок у Карпатах

Влітку тут буяє природа, сяють чистотою гірські озера, а сама атмосфера огортає вас непорушним спокоєм, відгороджуючи від повсякденної метушні. Взимку основний вид відпочинку — катання на лижах, але не тільки: ви можете обрати сноуборд, санчата, сноутюбінг, ковзани тощо. Серед найпопулярніших гірськолижних курортів — Буковель, Славське, Драгобрат, Ізьки. А якщо ви втомитесь від активних розваг, можна відвідати СПА-процедури. У готельному комплексі Стара Правда поблизу Буковелі (село Поляниця) можна відпочити душею і тілом, замовивши послуги оздоровчих процедур.

Мінеральні води й термальні джерела

Лижні курорти — це далеко не все, чим цікаві українські Карпати. Туристи з усього світу їдуть сюди на лікування водами, щоб поєднати корисне з приємним — зміцнити здоров’я та незабутньо провести час.

Кваси

Старовинне селище на Закарпатті отримало назву на честь «квасної води» — так гуцули в давні часи називали мінеральну воду. Джерельна вода у Квасах здатна лікувати нервову систему та опорно-руховий апарат, а також створювати профілактику захворюванням.

Трускавець

Клімат Трускавця та його мінеральні води порівнюють із найкращими європейськими курортами. Сюди приїжджають для лікування шлункового тракту, жовчнокам’яної та нирковокам’яної хвороби, дихальних захворювань. У Трускавці широкий вибір готелів, розвинена інфраструктура, багато колоритних ресторанів та цікавих розваг.

Східниця

Затишний курорт, де можна приємно провести відпочинок та підлікуватися мінеральними водами. До послуг туристів — 38 цілющих джерел та 17 свердловин. Але щоб знати, яку воду споживати за конкретного захворювання, необхідно проконсультуватися з лікарем. Зазвичай санаторії Східниці мають СПА-процедури та лікування водами у програмі відпочинку.

Шаян

Мальовниче закарпатське село і по сумісництву — відомий курорт з цілющими водами. Перші джерела були відкриті у середині 18 століття, а трохи згодом тут з’явились купальні для лікування водами. Цілюща шаянська вода за складом подібна до «Єсентуки» та «Боржомі». Її використовують для лікування шлункових, урологічних та інших захворювань.

Відпочинок у Карпатах — найкращий спосіб поєднати корисне з приємним: подбати про красу та здоров’я власного тіла, зміцнити нервову систему, відновити душевний баланс, покращити настрій та отримати купу задоволення!

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.