Росія провалює поставку зброї в Індію через війну з Україною

Війна, Новини, Політика

Військово-повітряні сили Індії заявляють, що через війну в Україні Росія не може постачати життєво важливі оборонні товари, які вона зобов’язалася надати індійським військовим.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Reuters.

Заява ВПС Індії була зроблена для парламентського комітету, який опублікував її на своєму сайті 21 березня.

Представник військово-повітряних сил Індії повідомив комітету, що Росія запланувала “велику поставку” цього року, яка не відбудеться.

Водночас, речник посольства Росії в Нью-Делі сказав, що “не володіє інформацією, яка могла б підтвердити заявлене”.

Цю інформацію також відмовились коментувати у “Рособоронекспорті”.

У звіті не згадуються конкретні поставки.

Найбільшою поточною поставкою з Росії в Індію є зенітно-ракетні комплекси С-400 “Тріумф”, які Індія купила у 2018 році за 5,4 мільярда доларів. Три з цих систем були поставлені і ще дві очікуються.

ВПС Індії також залежать від Росії у постачанні запчастин для винищувачів Су-30МКІ і МіГ-29, які є основою військово-повітряних сил.

Парламентську комісію Індії також поінформували, що російсько-українська війна настільки вплинула на її постачання, що вона скоротила прогнозовані капітальні витрати на модернізацію військової техніки та обладнання майже на третину.

Військово-повітряні сили спрогнозували капітальні витрати в розмірі 853 мільярдів рупій (10,38 мільярда доларів) на 2022-2023 фінансові роки та скоротили їх до 588 мільярдів рупій (7,15 мільярда доларів) у національному бюджеті.

Росія, а до неї Радянський Союз, протягом десятиліть була основним джерелом озброєнь і оборонного обладнання для Індії.

Згідно з даними Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру, на Росію припадає 8,5 мільярда доларів з 18,3 мільярда доларів, які Індія витратила на імпорт озброєнь з 2017 року.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.