Комунальний колапс у будинку на Привокзальній в центрі Івано-Франківська (відео+фото)

Новини, Суспільство

Прокопчений від пожежі під’їзд, вибиті шибки, закиданий різним непотребом та сміттям підвал, постійно протікаючий від дощів та снігу дах, старі труби та каналізація, копиці електородротів, які звисають над головою і у любий момент можуть закоротить.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Якщо ви подумали, що це десь на росії то помиляєтесь, це історична частина Івано-Франківська, вулиця Привокзальна, 9, що навпроти залізничного вокзалу.

Від одних і тих же комунальних проблем вже кілька десятків років поспіль потерпають жителі, а це люди поважного або й похилого віку, адже проживають у будинку з моменту його побудови.

За словами мешканців будинку у них стара система опалення та освітлення, труби щороку прориває, затоплює квартири, внаслідок потрапляння води в електросистему люди залишаються без світла і тепла.

Кореспонденти Голос ІФ  будинок по вул. Привокзальній, 9 та поспілкувалися із його мешканцями.

«На п’ятий поверх можете піднятися там у нас просто тупо відвалюється дах (ред.)» – каже мешканка будинку пані Даша.

«Опалення щоб ви так розуміли у нас дев’ятий рік немає, його просто не має, купили електричні обігрівачі, дуйки і обігріваємось. Було навіть ми зверталися і в суд і в білий будинок, приходила виконавча служба, вимірювала температури, понавимірювали  одинадцять градусів в квартирах, одинадцять градусів, це при тому що платіжки з комуненерго приходять такі як має бути» – додає пані Даша.

«Подивіться, ось там. Наскільки мені спеціаліст казав там проходять дві труби, одна гаряча, в одній, в другій холодна, обидві течуть і руйнується он фундамент, все залите водою, приїдуть подивилися. Розвернулися і пішли. Це ж через пару років завалиться цей будинок, розумієте? По друге проблема з електромережа у під’їзді, бог знає, що наплутано, буде замикання ми згоримо всі і нікому немає діла і все більше нікого, нічого не хвилює» – бідкається житель будинку, пенсіонер пан Олександр.

«З під під’їзду, з під під’їзду, он у ту каналізацію, текла вода з унітазів по вулиці, була жара, було літо, було +30 С тепла і смороди тут стояли неймовірні. Приїхали з білого будинку  на це все подивилися і виклали бруківку, ну скажімо так прикрили щоб воно не текло».

«Води не має, дах протікає, стіни, вікна повний..» – додає пані Даша.

«Є прориви, завжди наш будинок на два три тижні, або й на більше включається (опалення ред.) з запізненням. І чим ще погано, що ми є останній поверх і я так розумію, що це є проблеми тільки останнього поверху, все протікає і воно стікає з стелі. В чому небезпека, в тому, що є світло, може загорітися і це дуже небезпечно, тече з стелі і нікому це не в голові.  Дах новий поміняний за Кучми ще, але він поміняний ще гірше ніж би був старий» – каже мешканка будинку пані Оксана.

«У нас є кілька таких сімей, які не мають можливостей, не можуть зробити опалення. Я розумію коли людина, двоє пенсіонерів, вони не можуть зробити опалення, дуже велика сума, це документація це все, їм треба допомогти якось, бо будинок, дуже багато пенсіонерів, старий будинок і відповідно проживають люди більш похилого віку або за кордон повиїжджали. А така ситуація коли маленька дитина приходять майстри це все перекидається зварюється, ви побачите як зварили то просто страшно на то подивитися» – додає пані Оксана. 

Отже мешканці вул. Привокзальна, 9 просять комунальників та владу виконати свої зобов’язання щодо обслуговування та ремонту будинку адже люди роками справно та своєчасно сплачують комунальні послуги. Мерію ж міста Івано-Франківська та голову Руслана Маркіянків закликають посприяти малозабезпеченим жителям будинку за рахунок бюджетних програм встановити індивідуальне опалення в квартирах.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

 

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.