Історія порятунку: 26-річний пілот ЗСУ розповів, як катапультувався із палаючого літака-винищувача (відео)

Війна, Новини, Політика

70 бойових вильотів, 2 знищених калібри та ворожі засоби ППО. 26-річний пілот літака-винищувача Повітряних сил ЗСУ Дмитро Шкаревський одужує після важкого поранення, яке він отримав під час бойового вильоту.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на 402 канал.

Чоловік каже, що емоції під час першого польоту були неймовірними. Але тоді навіть і не думав, що доведеться воювати. Про професію льотчика мріяв ще у підлітковому віці, тоді ж вступив до Харківського університету повітряних  сил.

“Перший політ – ти ніколи його не забудеш. Було і трохи складно, і трохи страшно, але водночас дуже захопливо”, – розповідає Дмитро Шкаревський.

Перший бойовий виліт Дмитра стався ще у 2020 році. Завдання – розвідка засобів ППО вздовж лінії розмежування. А от повномасштабне вторгнення застало чоловіка вдома, на другий день відпустки.

Вранці, 24 лютого, пілот  одразу ж зібрався і поїхав на аеродром.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.