Франківки стали другими у першому етапі чемпіонату України з волейболу “Дитяча ліга” (відео+фото)

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську завершився перший етап чемпіонату України з волейболу “Дитяча ліга” серед дівчат 2006–2010 років народження. У перший тиждень турніру змагалися 14 команд 2007 року народження. Перемогу здобули спортсменки з Вінниччини. Франківки посіли друге місце.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на

Про це Суспільному розповів організатор змагань, тренер з волейболу при Міністерстві молоді та спорту Олександр Богданович.

Капітанка команди Калинівської дитячо-юнацької спортивної школи “Авангард” Анастасія Буярська каже: перемогли, зокрема, завдяки злагодженості команди.

“Ми знаємо завдання, знаємо, хто на якій позиції перебуває. І все це дає такий результат. Ми пройшли дуже нелегкий шлях — Першу лігу й інші змагання. Тому я вважаю, що ми заслужили це перше місце”, — розповідає Анастасія Буярська.

Франківки стали другими у першому етапі чемпіонату України з волейболу "Дитяча ліга"
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Франківська команда “Олімпія-ДЮСШ № 2” здобула шість перемог протягом тижня, однак у фіналі суперниці виявилися сильнішими, розповідає капітанка Тетяна Куцик.

“У команді суперниць є дівчата, які грають в Суперлізі, й нам не вистачило досвіду. “Притисли” трохи нас. Було дуже багато помилок. Але ми — молодці, ми боролися”, — говорить Тетяна Куцик.

Тренер франківської команди Юрій Кваснюк каже: грою своїх підопічних незадоволений. Надалі планує готувати спортсменок до виступів у складі дорослої команди.

“Ми, напевно, десь “перегоріли”. Хотіли вдома гарно зіграти — не вдалося”, — каже Юрій Кваснюк.

Переможці та призери змагань отримали кубки, медалі та професійні волейбольні м’ячі.

Франківки стали другими у першому етапі чемпіонату України з волейболу "Дитяча ліга"
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

За словами тренера з волейболу при Міністерстві молоді та спорту Олександра Богдановича, попереду у межах цього турніру відбудуться змагання між командами інших вікових категорій.

“Ці змагання потрібні, бо вони приносять емоції, настрій. Окрім того, наші дівчата поповнили ряди національних збірних команд: молодіжки, а потім вже й основної національної збірної України”, — розповідає Олександр Богданович.

Наступний етап турніру відбудеться за тиждень у Луцьку.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.