США хочуть прискорити поставку танків Abrams Україні – ЗМІ

Війна, Новини, Політика

Пентагон прискорить постачання танків Abrams в Україну та з цією метою вирішив відправити Києву відремонтовану старішу модель танка замість новішої M1A2.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на анонімного американського чиновника в інтерв’ю агентству Associated Press, “Європейська правда”.

Спочатку США планували відправити Україні 31 новіший танк M1A2 Abrams, на виробництво і доставку яких міг піти рік або два.

Але американські чиновники заявили, що вже є ухвалене рішення надіслати старішу версію M1A1, яку можна взяти з армійських запасів. За словами чиновників, українським військам буде легше навчитися використовувати і обслуговувати цю модель танка.

Мета, про яку говорять зараз, – доставити 70-тонні бойові машини у зону бойових дій за вісім-десять місяців.

Чиновники спілкувалися з агентством на умовах анонімності, оскільки ухвалений план ще не оголосили публічно.

Очікують, що офіційні представники Пентагону оголосять про рішення найближчим часом.

Адміністрація Байдена оголосила про намір відправити танки в Україну в січні. Вона пішла на цей крок після кількамісячних наполягань на тому, що вони занадто складні й важкі в обслуговуванні та ремонті.

Це рішення було частиною ширшого політичного маневру, який спонукав Німеччину оголосити про відправку танків Leopard 2 в Україну та дозволив Польщі та іншим союзникам зробити саме.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.