Полоненому бойовику “ЛНР” повідомили про підозру — СБУ

Війна, Новини, Політика

Слідчі СБУ в Івано-Франківській області повідомили про підозру бойовику “ЛНР”, якого Сили оборони взяли в полон на Луганщині.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Facebook-сторінку відомства.

За інформацією СБУ, уродженець колишнього Слов’яносербського району Луганської області добровільно мобілізувався 20 лютого, напередодні вторгнення РФ в Україну. Бойовик отримав посаду заступника командира 1 роти 248 піхотного батальйону 4 окремої бригади так званої “народної міліції “ЛНР”.

“Уночі 21 лютого 2022 року зі своїм підрозділом чоловік перетнув лінію розмежування через річку Сіверський Донець та зайняв позиції на підконтрольній території в лісі неподалік села Довге Алчевського району на Луганщині”, — йдеться у повідомленні.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну бойовик воював неподалік сіл Лобачеве, Гречишкине та Новоохтирка. Сили оборони України взяли його у полон у травні 2022 року на околицях селища Метьолкіне Сєвєродонецького району.

“Чоловік отримав бойовий досвід ще до великої війни. Він воював проти України з квітня 2015 року до жовтня 2017 в складі 2 мотострілецького батальйону 4 окремої мотострілецької бригади так званої “народної міліції “ЛНР”. Спочатку бойовик був кулеметником, а потім отримав посаду командира 1 взводу 4 роти та звання лейтенанта”, — написали на сторінці відомства.

Слідчі СБУ повідомили чоловіку про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, та ч. 1 ст. 258-3.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.