До кінця березня аптеки і медзаклади Франківщини мають підготуватися до відпуску ліків за е-рецептом

Здоров'я, Новини, Суспільство

Цієї весни відпуск всіх рецептурних засобів в Україні почне здійснюватися за електронним рецептом.

Про це повідомляють в Івано-Франківській ОВА, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Галицький кореспондент.

 Таким способом відповідно до євроінтеграційних процесів забезпечується контроль за відпуском рецептурних ліків в аптеках, а також оптимізується процес призначення ліків, який стає більш прозорим та ефективним.

Щоб пацієнт зміг безперешкодно отримати е-рецепт на ліки у будь-якого лікаря та погасити його у будь-якій аптеці керівники медичних та аптечних закладів мають завчасно до 31 березня 2023 рокуподбати про підключення до національної електронної системи охорони здоровʼя (ЕСОЗ).

На сьогодні близько 1000 медичних та близько 700 аптечних закладів Франківщинивже працюють в електронній системі охорони здоровʼя.

Для реєстрації медичного закладу, аптеки чи лікаря-ФОП в ЕСОЗ передусім необхідно обрати медичну інформаційну систему (МІС) – це спеціальні програмні забезпечення, які розробляються українськими компаніями та забезпечують внесення даних в ЕСОЗ. Ознайомитися з переліком медичних інформаційних систем та детальним алгоритмом реєстрації закладу в ЕСОЗ можна на сайті системи.

Виписати е-рецепт зможуть лікарі усіх спеціальностей державних, комунальних чи приватних клінік, або ж лікар-ФОП. І для цього закладу не потрібно укладати договір з НСЗУ.

В умовах воєнного стану рішення буде впроваджуватися поступово з можливістю використання паперових рецептурних бланків.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.