В Івано-Франківську встановили пам’ятну дошку загиблому військовослужбовцю Любомиру Хамцю (фото)

Війна, Новини, Суспільство

На фасаді Івано-Франківської обласної прокуратури відкрили пам’ятну дошку загиблому військовослужбовцю, працівнику прокуратури Любомиру Хамцю.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на сайт установи.

Любомир наш — приклад любові,  добра та правдолюбства, тому він і обрав професію юриста. Його жертва не даремна. Він пішов на війну, щоб ми жили у вільній Україні”, — сказав на відкритті батько полеглого військовослужбовця Микола Хамець.

В Івано-Франківську встановили пам'ятну дошку загиблому військовослужбовцю Любомиру Хамцю
Фото: Facebook/Івано-Франківська обласна прокуратура

Як йдеться у дописі, Любомир Хамець працював у прокуратурі понад 21 рік. З початком повномасштабного вторгнення він добровільно пішов воювати.

“З перших днів військової служби Любомир Хамець захищав територіальну цілісність нашої держави на нульовій позиції. Виконував бойові завдання на Донецькому напрямку у складі 110 механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка”, — пишуть на сайті прокуратури.

В Івано-Франківську встановили пам'ятну дошку загиблому військовослужбовцю Любомиру Хамцю
Фото: Facebook/Івано-Франківська обласна прокуратура

8 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання на Донеччині Любомир Хамець отримав важкі порання. 15 грудня військовослужбовець помер у лікарні.

20 січня 2023 року Зеленський посмертно нагородив Любомира Хамця орденом “За мужність” III ступеня.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.