Космічний телескоп “Хаббл” сфотографував карликову галактику

Новини, Суспільство, Туризм

В компанії NASA космічний телескоп “Хаббл” сфотографував мініатюрну карликову галактику UGCA 307 в сузір’ї Вора. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на NASA. 

На знімку зображена мініатюрна галактика UGCA 307 в сузір’ї Вора на фоні далеких галактик.

UGCA 307 складається зі смуги зірок, що містять червоні бульбашки газу, які позначають області недавнього зореутворення.

“UGCA 307 виглядає як невелика ділянка зірок, втім це мініатюрна карликова галактика без чіткої структури, яка нагадує туманну ділянку хмари”, – йдеться в повідомленні.

Галактика розташована приблизно в 26 мільйонах світлових років від Землі.

Знімок космічного телескопу є частиною дослідження всіх відомих сусідніх галактик, яке допомагає астронавтам зрозуміти галактичне сусідство Землі.

Зображення було зроблено за допомогою передньої камери, яка була встановлена ​​на телескопі в 2002 році під час обслуговування місії 3B.

Раніше телескоп “Хаббл” виявив зірку у формі пончика, яку поглинає чорна діра та зробив знімок “замкової щілини” у космосі.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.