Жителя Прикарпаття засудили до шести років за підтримку росії (фото)

Без рубрики
Мешканець Коломиї Івано-Франківської області отримав покарання у вигляді шести років позбавлення волі з конфіскацією майна за підтримку російських загарбників.
Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Офіс генерального прокурора.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні дій, спрямованих на захоплення державної влади, колабораціонізмі, образі честі і гідності військовослужбовців, виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 109, ч. 5 ст. 111-1, ч. 2 ст. 435-1, ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України).

Прокурори в суді довели, що у квітні 2022 року фігурант створив й адміністрував телеграм-канал “Херсонська республіка” для підтримки російських загарбників та поширення новин псевдоадміністрації Херсонської області.

Фото: Офіс генерального прокурора

Зокрема, засуджений поширював публічні заклики до проведення фейкового референдуму на тимчасово захоплених росіянами територіях, а також дописи від імені псевдоадміністрації щодо приєднання до рф, зміни герба, видачі паспортів та впровадження російської валюти.

Мовою загарбників чоловік зневажав військовослужбовців Збройних сил України та характеризував їх як “злочинців”, натомість російських військових величав “захисниками”, а збройну агресію подавав як “визволення від нацистів”.

Колаборантами зловмисник називав людей, які підтримують “неонацистську” Україну. Їм він погрожував покаранням за законами рф.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.