На Франківщині до шести років ув’язнення засудили адміністратора Telegram-каналу “Херсонская Республика” — СБУ

Війна, Кримінал, Новини

До шести років ув’язнення засудили жителя Івано-Франківської області, який створив та адміністрував Telegram-канал “Херсонская Республика”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на сторінку Служби безпеки України у Facebook.

Працівники СБУ затримали адміністратора проросійського каналу в серпні 2022 року на Івано-Франківщині. Відтоді він перебував під вартою.

Адміністратор наповнював канал новинами військових РФ упродовж пів року. Дописи публікував як власний контент, без репостів, створюючи враження “пресслужби” гауляйтера окупованих районів Херсонщини Сальдо та його заступника Стремоусова, повідомили в СБУ.

“Хлопець розміщував заклики проросійських колаборантів до захоплення влади в регіоні, дописи на підтримку незаконного референдуму, фейки про досягнення окупаційної адміністрації та нібито позитивне ставлення мешканців окупованої території до загарбників”, — йдеться у дописі.

Суд визнав чоловіка винним за чотирма статтями Кримінального кодексу України: за ч. 2 ст. 109ч. 5 ст. 111-1ч. 2 ст. 435-1ч. 3 ст. 436-2. Його засудили до шести років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.