Під Бахмутом Росія втратила до 30 тисяч вбитими і пораненими – Британія в ОБСЄ

Війна, Новини, Політика

Російські регулярні війська і група “Вагнера” у боях за Бахмут з травня 2022 року втратили від 20 до 30 тис. убитими й пораненими.

Про це пише інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Укрінформ.

Старший військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ян Стаббс під час засідання Форуму з безпекового співробітництва у Відні.

“Протягом останнього тижня ми спостерігали інтенсивні бойові дії в той час, як РФ продовжує наступ на Донбасі.

Росія зазнає надзвичайно великих втрат. З травня минулого року лише в районі Бахмута було вбито і поранено від 20 до 30 тис. “вагнерівців” і регулярних російських військових – це величезні людські втрати при загальному просуванні приблизно на 25 кілометрів”.

За словами британського військового дипломата, це означає, що “на кожен пройдений кілометр припадає понад 800 убитих або поранених російських військовослужбовців, переважна більшість з яких – бойовики “Вагнера”.

З огляду на це, за його словами, власнику ПВК “Вагнер” Євгену Пригожину “стає дедалі важче поповнювати запаси для того, що він назвав “м’ясорубкою” на сході України”.

Окремо Стаббс указав, що, судячи з усього, в Росії вичерпуються запаси ракет. Про це свідчить зростання інтервалів, з якими РФ завдає ударів по критичній інфраструктурі України.

За його словами, так само гостро стоїть і питання забезпечення російських військ технікою: “Росія зазнала величезних втрат важкої бронетехніки, що змусило її розгорнути на фронті 60-річні основні бойові танки Т-62. З літа 2022 року було знято зі зберігання приблизно 800 застарілих Т-62. Зовсім недавно в Україні також були розгорнуті російські бронетранспортери БТР-50 – раритетні машини, які вперше були прийняті на озброєння російської армії в 1954 році”.

Старший військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ зауважив, що у зв’язку з цим постає очевидне питання: “Чому ж нове покоління російської військової техніки, яке так вихваляють, відсутнє на полі бою?”.

“Правда полягає в тому, що розрекламований російський основний бойовий танк нового покоління Т14 “Армата” виявився “білим слоном”, який ледве здатен взяти участь у параді, не кажучи вже про бойові дії в Україні. А російські військово-повітряні сили настільки не довіряють багатоцільовому літаку 5-го покоління Су-57, що не наважуються використовувати його над Україною”, – відповів Стаббс на своє запитання.

Він підкреслив, що російське військове командування демонструє вражаючий брак компетентності та розтрачує стратегічні ресурси заради невеликих тактичних перемог.

“Правду бачить кожен: військова й оборонна промисловість Росії зазнають поразки в Україні”, – наголосив британський дипломат.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.