В Україну намагались завезти 37 млн готівки у валізах: ймовірно викрадена на окупованих територіях (фото)

Війна, Кримінал, Новини, Суспільство

Служба безпеки України викрила ділків, які у валізах намагалися завезти в Україну готівки на 37 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

За даними слідства, п’ятеро учасників схеми намагалися приховано провезти ці кошти до Чернівецької області через пункт пропуску “Порубне”. При цьому частину готівки вони заховали у валізи, а частину примотали собі до тіла, пише Галицький Кореспондент.

За попередньою інформацією, ці гроші були викрадені з тимчасово окупованих територій України.

У подальшому здобуті злочинним шляхом кошти вивозили до однієї з країн Близького Сходу, а потім через європейські країни до митного кордону нашої держави.

Ділки намагались завезти готівку у Чернівецьку область під виглядом туристів на рейсовому автобусі.

Вивчається версія, що незаконно ввезені гроші могли призначатися для фінансування російської агентури в Україні, зазначають у спецслужбі.

Також вказано, що у співпраці з Державною службою фінансового моніторингу України відстежуються всі маршрути нелегального каналу та причетні до цього особи.

“Частину коштів, які вилучили у “транзитній” країні ЄС раніше, зараз заблоковано. Вирішується питання щодо їх стягнення на користь України. Досудове розслідування триває, вживаються комплексні заходи для притягнення до відповідальності всіх учасників схеми. СБУ наголошує на невідворотності покарання за злочини проти національної безпеки України”, – йдеться у повідомленні.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.