Під Бахмутом доброволець із Нової Зеландії врятував українського військового з полону (фото)

Війна, Здоров'я, Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Під час військової операції під Бахмутом доброволець із Нової Зеландії знайшов у підвалі полоненого українського бійця Олексія Гордєєва.

Про це повідомляє Тelegram-канал Оперативний ЗСУ, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

– Поки нагорі точилися бої, поранений Олексій 42 дні лежав в підвалі, поруч з убитими та пораненими товаришами,  – йдеться у повідомленні.

Медики виявили в Олексія дірки від куль і осколків у стегні та спині. За майже півтора місяця полону військовий катастрофічно схуд, із 80 до 42 кг.

– Їсти не було чого, доводилося харчуватися крихтами. Через це воїн схуд із 80 до 42 кг. Воду пив з калюжі, а коли вода закінчилася, доводилося вживати отруйний антифриз із нагрівача, – пише Оперативний ЗСУ.

Нині Олексій перебуває у шпиталі у Дніпрі. Військового вже прооперували. Тепер лікують від отруєння та дистрофії.

Раніше ми розповідали історію Руслана Давида Сербова, який потрапив в оточений Маріуполь 5 квітня 2022 року та втратив ногу у боях.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.